The Hunger Project

Waar houdt deze non-profit zich mee bezig?

Waar houdt deze non-profit zich mee bezig?
  • The Hunger Project werkt altijd met een geïntegreerde aanpak en pakt alle oorzaken van honger tegelijkertijd aan. Er kan geen definitief en duurzaam einde aan honger gemaakt worden zonder ook te werken aan de uitroeiing van ongelijkheid, betere gezondheidszorg, het verbieden van kindhuwelijken, etc.
  • De non-profit investeert in de kracht van mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze later op eigen kracht verder kunnen.
  • Bovendien werkt The Hunger Project aan een mentaliteitsverandering door mensen te laten durven dromen van een toekomst zonder honger. Ze ondersteunen hen vervolgens om die droom ook zelf waar te maken.

In welke landen is de non-profit actief?

In welke landen is de non-profit actief?
  • The Hunger Project is wereldwijd actief in 13 landen: in Afrika (Benin, Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, Malawi, Mozambique, Senegal, Oeganda en Zambia), Zuid-Azië (India en Bangladesh) en Latijns-Amerika (Peru en Mexico).

Andere interessante informatie

Andere interessante informatie
  • The Hunger Project bereikt 16 miljoen mensen in ruim 13.000 dorpen. 500.000 lokale vrijwilligers mobiliseren en trainen duizenden dorpsgenoten.
  • De non-profit zet zich niet alleen in om een eind te maken aan honger, maar stimuleert ook zelfredzaamheid, het bestrijden van ziekten zoals aids en malaria en het voorkomen van kindhuwelijken.
  • Een investering in The Hunger Project is een investering met impact.
  • De filosofie van The Hunger Project is dat mensen met honger niet het probleem, maar juist de oplossing zijn.
Martin Kharumwa

Samen voor een einde aan armoede

De wereld ziet crisis na crisis: de pandemie, de klimaatcrisis en de oorlog in Oekraïne. Daardoor stijgen de voedselprijzen en dit treft vooral de meest kwetsbare landen. En zo neemt het aantal mensen met honger enorm toe.

Ondanks de alarmerende cijfers ziet The Hunger Project honger als het grootste oplosbare probleem ter wereld. Er kan een einde komen aan armoede als we met z’n allen serieus en slim investeren in lokale en blijvende oplossingen en we de stem, de kennis en het leiderschap van mensen met honger zélf versterken.

Zo gaan we op weg naar een betere wereld – voor ons allemaal. Zonder honger en armoede.

Foto: Martin Kharumwa – The Hunger Project

The Hunger Project Nederland

Meer info

Steun jouw favoriete stichting of non-profit

Met je Я42 betaalpas of met een Open Charity Overboeking.

Je hoeft alleen maar de organisatie te kiezen en te bepalen hoeveel je wilt bijdragen.