Ondernemen voor een betere toekomst

Verantwoord ondernemen

Bij Openbank hebben we speciale aandacht voor ESG-criteria (criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur). We stellen hoge interne kwaliteitseisen en focussen op verantwoordelijk gedrag van onze medewerkers en een goed ondernemingsbestuur.

Basisbeleid

Algemene gedragscode
In deze code vinden werknemers de waarden van Openbank en het gedrag dat van hen verwacht wordt. Dit document vormt de basis voor onze Compliance-functie.
Beleid Bedrijfscultuur
In dit beleid staan de richtlijnen en regels om een sterke en consistente bedrijfscultuur binnen de Santander Group te waarborgen.
Beleid Verantwoord bankieren en duurzaamheid
In dit beleid staan de principes, verplichtingen, doelstellingen en strategie voor de verschillende belanghebbenden wat betreft sociale vraagstukken, het milieu, diversiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Informatie over duurzaamheid in de financiële sector
Dit document bevat informatie over hoe we bij Openbank rekening houden met de risico’s wat betreft duurzaamheid bij het beheer van de beleggingsportefeuilles. Je vindt er ook hoe deze risico’s worden beheerd en overwogen.
zegel LEED GOLD

LEED GOLD-certificaat

Voor onze hoofdkantoren hebben wij het LEED GOLD-certificaat ontvangen (Leadership in Energy and Environmental Design). Dat betekent dat onze gebouwen duurzaam zijn en ingericht zijn naar het welzijn van onze werknemers. Deze certificering is toegekend door de US Green Building Council, die duurzaamheid en efficiëntie promoot bij de ontwikkeling van gebouwen.