World Hunger Day

Steun The Hunger Project via een Open Charity overboeking.

Elk probleem heeft een oplossing


The Hunger Project zet zich in voor een wereld zonder honger onder het motto ‘Het kan wél’. Help je mee?

Het doel van deze wereldwijde non-profit organisatie is om honger op een geïntegreerde manier aan te pakken. The Hunger Project traint mensen in 13 landen om zelf een einde te maken aan honger.

Met haar werk draagt The Hunger Project meteen ook bij aan het halen van de Sustainable Development Goals (SDG) voor 2030. De tweede doelstelling van de SDG is namelijk #ZeroHunger: een einde maken aan honger.1 Daarnaast dragen de projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika2 ook bij aan heel wat andere van deze wereldwijde doelstellingen. Ongelijkheid in het voedselsysteem heeft namelijk niet alleen gevolgen voor mensen, maar ook voor het milieu en vele diersoorten.

Welke impact heeft honger op de wereld?


Op dit moment leven tot wel 828 miljoen3 mensen wereldwijd met honger. Dit aantal blijft elk jaar stijgen.

bulletpoint 1
Honger heeft een negatieve impact op de groei van 1 op de 4 kinderen wereldwijd. En 1 op de 3 van deze kinderen leeft in ontwikkelingslanden.
bulletpoint 2
Bijna 13% van de mensen in ontwikkelingslanden zijn ondervoed.
bulletpoint 3
Er wordt geschat dat tegen 2050 al 2 miljard mensen honger zullen lijden. Daarom moeten we nú actie ondernemen.4
bulletpoint 4
Door het wereldwijde voedselsysteem dat we hebben uitgewerkt, wordt ook nog eens 86% van de diersoorten met uitsterven bedreigd.

Steun The Hunger Project

In 2011 werd World Hunger Day uitgeroepen door The Hunger Project. Op 28 mei vraagt de organisatie wereldwijd aandacht voor honger en zet zij een spotlight op duurzame oplossingen om honger de wereld uit de krijgen.

placeholder

Wat doet The Hunger Project?

  • Bevorderen van zelfredzaamheid. In 2022 heeft de wereldwijde organisatie bijna 12 miljoen mensen bereikt. Deze mensen worden uitgedaagd om te durven dromen en om hun visie op een betere toekomst vorm te geven. Daarna maken ze concrete en haalbare plannen om die dromen te verwezenlijken, en voeren deze plannen zelf uit, met lokale hulpmiddelen, training en ondersteuning van The Hunger Project.5
world hunger day

En...

  • Promoten van duurzame landbouw. The Hunger Project biedt trainingen aan over voedselzekerheid. Hierin spreken ze onder andere over voedselverwerking om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast faciliteert The Hunger Project kennis en kredieten om toegang te geven tot duurzame landbouwtechnologieën.1
  • Strijden tegen de klimaatverandering. Samen met lokale gemeenschappen wordt er gewerkt aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en workshops om de kennis over klimaatverandering te vergroten.
Я42 betaalpas

Hoe kun jij helpen?

Het is heel makkelijk met Open Charity!


  • Doe een Open Charity overboeking. Je kunt in enkele klikken een overboeking doen via de website of App.
  • Doneer je kleingeld. Elke keer dat je betaalt met je Я42 betaalpas, wordt het bedrag van je betaling afgerond op de dichtstbijzijnde euro. Op deze manier doneer je het verschil aan de door jou gekozen non-profit of stichting.