Beleggen met een doel

Beleggen met een doel: een huis, een auto, een reis

Bepaal je doel en begin met sparen om het te bereiken

Word klant


Kies je doelstelling en start met beleggen

1  Stel je doelstelling in, geef je eerste bijdrage aan als je periodieke bijdragen wilt leveren en geef aan op welke datum je je doelstelling wilt bereiken.

2  Vul in 5 minuten de nodige informatie in om je beleggersprofiel vast te stellen en wij zullen je de beleggingsstrategieën voorstellen die geschikt zijn voor jouw profiel.

3 We passen automatisch je portefeuille periodiek aan aan de marktomstandigheden totdat je je doelstelling hebt bereikt.

Ontdek de resultaten van onze geautomatiseerde beleggingsdienst.

Houd er rekening mee dat elke belegging op financiële markten een risico met zich meebrengt en onderhevig is aan marktschommelingen, en dat je werkelijke belegging een ander rendement kan hebben dan verwacht werd in de doelstelling. Verwachte rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

En je hebt de beste tools ter beschikking om je belegging te volgen

Het resultaat van ons beheer is altijd beschikbaar

Je kunt je actuele rendement zien en het rendement dat je in het verleden hebt verkregen.

Als je door de grafiek beweegt, kun je de evolutie zien van de portefeuille die aan je doelstelling is gekoppeld.

Word klant

We laten je zien waar we in beleggen

Via een grafiek die online wordt bijgewerkt presenteren we je de beleggingen die deel uitmaken van de portefeuille van je doelstelling.

Als je op elk van de opties klikt, zie je de details van de soorten activa die deel uitmaken van je portefeuille.

Word klant

Prognose van de doelstelling in realtime

Je kunt zien of de kans dat je je doelstelling zult bereiken hoog, gemiddeld of laag is.

Daarnaast kun je de mogelijke ontwikkeling van je doelstelling controleren op basis van de samenstelling van de bijbehorende portefeuille.

Word klant

onboarding

Word klant in slechts 3 stappen!

1

Vul je gegevens in

Om klant te worden, moeten we het een en ander van je weten. Vul je gegevens in en kies je toegangscode.

2

Bevestig je identiteit

Het maakt niet uit waar je bent. Je kunt klant worden via een videogesprek of via een overboeking vanaf een rekening van een andere bank waar je de rekeninghouder van bent.

3

Onderteken op elektronische wijze

We sturen je een sms met een beveiligingscode om toegang te krijgen tot je contract om het online te ondertekenen.

inversión automatizada

Robo-Advisor: service voor geautomatiseerd beleggen
 

We creëren je portefeuille in 5 minuten en passen deze maandelijks aan zodat die voldoet aan de marktwensen.

 

Meer info

Wil je meer weten over Doelbeleggen?
Wat is het verschil tussen geautomatiseerd beleggen en beleggen met een doel?

Geautomatiseerd beleggen is de service die wij bieden waarmee wij het kapitaal naar je keuze beleggen. Bij beleggen met een doel kun je daarentegen een doelstelling invoeren in ons beheer van je belgede kapitaal. Dit wordt gebruikt om belegingssdoelstellingen vast te stellen die je via beleggingen wilt bereiken.

 

Welke risico's brengt deze service met zich mee?

Met deze service zijn er, net als bij elke belegging, bepaalde risico's van de financiële markten, waaronder het potentiële risico van verlies van het belegde kapitaal of geen rendement. Daarom hebben we vijf verschillende beleggersprofielen gemaakt op basis van onder ander het risico dat je bereid bent te aanvaarden.

CONSERVATIEF:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is de bescherming en de stabiliteit van je vermogen en je bent bereid om op korte termijn zeer kleine risico's en potentiële verliezen te aanvaarden.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie die gekoppeld is aan het conservatieve profiel zou aan de onderkant van het volatiliteitsbereik moeten liggen, tussen 2 en 5%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

GEMATIGD:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is de stabiliteit van je vermogen, maar je zoekt ook bescherming tegen inflatie en je bent bereid om beperkte risico's te aanvaarden, met potentiële verliezen die niet erg groot zijn en die je zou afstoten in geval van wijdverspreide dalingen op de markten.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het gemiddelde profiel moet binnen het hogere bereik van het volatiliteitsbereik liggen, tussen 2 en 5%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

EVENWICHTIG:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is de balans tussen stabiliteit en vermogensgroei en je bent bereid op de middellange termijn risico's te nemen in je financiële investeringen en potentiële verliezen.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het evenwichtige profiel moet binnen het lagere bereik van het volatiliteitsbereik liggen, tussen 5 en 10%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

DYNAMISCH:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is vermogensgroei en je bent bereid om de risico's te nemen die inherent zijn aan de ontwikkeling van de financiële markten, rekening houdend met potentiële verliezen op de middellange termijn.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het dynamische profiel opgenomen in het bovenste bereik van het volatiliteitsbereik, tussen 5 en 10%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

AGRESSIEF:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is vermogensgroei met een maximale rentabiliteit en we begrijpen dat je bereid bent om potentiële verliezen te aanvaarden voor de langetermijndoelstelling om het rendement van je portefeuille te maximaliseren.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het agressieve profiel moet binnen een bereik van volatiliteitsbereik liggen, tussen 10 en 15%, berekend op basis van historische gegevens na drie jaar.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, indien marktomstandigheden dit vereisen, de beleggingsstrategieën die aan elk beleggersprofiel zijn gekoppeld, specifieke afwijkingen van de hierboven aangegeven volatiliteitsbereiken kunnen ondervinden¹.

¹Volatiliteit is de schommeling in de prijs van het portefeuillevermogen.

Hoe wordt mijn geld beheerd?

Openbank is verantwoordelijk voor het beheer van je geld zodra je een contract voor discretionair portefeuillebeheer hebt ondertekend. Hiervoor heeft Openbank een beleggingsscommissie opgericht die regelmatig bijeenkomt. Deze beleggingscommissie wordt geadviseerd door BlackRock®, die ons voorziet van hun marktvisie en de optimale distributie van activa voor de verschillende beleggingsstrategieën . Op basis hiervan selecteren de specialisten van Santander Asset Management de ideale beleggingsfondsen om de verschillende beleggingsstrategieën te implementeren.

Om onze beleggingsstrategieën te optimaliseren, combineren we passieve beheerfondsen, die indexen repliceren, met actieve beheerfondsen. Bij actief beheer selecteert en analyseert een managementteam de aandelen die het meest interessant zijn en volgens hen de beste marktvooruitzichten heeft, met als doel een hoger rendement te behalen dan dat van zijn benchmark. Hierdoor kunnen we onze beleggingsstrategieën verder diversifiëren.

Voor deze actieve beheerfondsen kiezen we teams die gespecialiseerd zijn in het selecteren van beleggingsmogelijkheden in bepaalde beleggingscategorieën. Daarom bevatten de strategieën onder meer beheerfondsen zoals Lazard®, Pictet®, Pimco® en Nomura®.

Hoeveel kost het?

Het kost niets om een doelstelling voor jezelf vast te stellen, want het is slechts een doelstelling. Er zijn wel commissiekosten verbonden aan het feit dat wij voor je beleggen:

•             Voor saldi onder de € 25.000: 0,85% + btw (inclusief 1,03% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 25.000 en onder de € 100.000: 0,65% + btw (inclusief 0,79% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 100.000 en onder de € 500.000: 0,55% + btw (inclusief 0,67% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 500.000 en € 1.000.000: 0,45% + btw (inclusief 0,54% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 1.000.000: 0,35% + btw (inclusief 0,42% btw)

Ter informatie: de Spaanse btw bedraagt 21% op de managementcommissie voor de dienst.

De commissies worden maandelijks in rekening gebracht op de discretionaire beheersrekening, via de verkoop van belangen in de beleggingsfondsen van het vermogen. Deze beheerskosten worden berekend op basis van het dagelijkse gemiddelde van het beheerde vermogen.

Voor een belegging van € 20.000 bedraagt de commissie bijvoorbeeld maandelijks € 14,17 (inclusief btw). Houd er rekening mee dat het saldo van je belegging periodiek automatisch zal worden aangepast, waardoor de berekening van commissies ook zal variëren afhankelijk van het totale bedrag van de belegging.

Wat als ik het geld nodig heb?

Geen probleem, je kunt op elk gewenst moment en zonder annuleringskosten je hele belegging of een deel ervan opnemen.

Kan ik periodieke bijdragen doen?

Ja, je kunt op elk moment eenmalige bijdragen doen vanaf € 1.

Je kunt als je wilt, ook periodieke bijdragen instellen vanaf minimaal € 1. Je kunt kiezen tussen een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse frequentie. Om optimaliseringsredenen worden uitvoeringsopdrachten verzonden wanneer het bedrag € 10 bereikt (bijvoorbeeld: als je € 2 per dag bijdraagt, wordt de aanpassing op de vijfde dag uitgevoerd, voor een bedrag van € 10).

Zowel de eenmalige als periodieke bijdragen zullen worden belegd in de verschillende beleggingsfondsen in de verhouding die nodig is om het evenwicht te behouden dat vereist is voor jouw mandaat.

Wat is het minimum dat ik moet beleggen?

Om te kunnen genieten van de dienst “We investeren voor jou”, moet je een minimale belegging van € 500 doen. Zodra deze eerste minimale bijdrage is betaald, kun je op elk gewenst moment eenmalige bijdragen doen of een periodieke bijdrage instellen van minimaal € 1 per dag, week of maand. Zowel de eenmalige als periodieke bijdragen zullen worden belegd in de verschillende beleggingsfondsen in de verhouding die nodig is om het evenwicht te behouden dat vereist is voor jouw mandaat.

Je moet weten dat bijdragen vanaf € 1 kunnen worden gestort. Om optimaliseringsredenen zullen uitvoeringsopdrachten worden verstuurd wanneer het bedrag € 10 bereikt (bijvoorbeeld: als je € 2 per dag bijdraagt, zal de aanpassing op de vijfde dag worden uitgevoerd, voor een bedrag van € 10).

Hoe is de distributie van activa?

De distributie van activa van de verschillende beleggingsstrategieën varieert afhankelijk van de beslissingen die in onze beleggingscommissie zijn genomen, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de ontwikkeling van de markten. Om potentiële herwaarderingsmogelijkheden te zoeken en de risico's te spreiden, beheren we momenteel 18 activaklassen als rendementsbronnen.

Welke producten gebruiken we om onze beleggingsstrategieën te beheren?

Onze service voor het beheer van portefeuilles (“We investeren voor jou”) gebruikt zowel actieve als passieve  beleggingsfondsen,  waardoor de toegang tot de markten op een eenvoudige manier wordt vergemakkelijkt en de risico's aanzienlijk worden verminderd door de diversificatie van de portefeuilles.

Wat is het verschil tussen geautomatiseerd beleggen en beleggen met een doel?

Geautomatiseerd beleggen is de service die wij bieden waarmee wij het kapitaal naar je keuze beleggen. Bij beleggen met een doel kun je daarentegen een doelstelling invoeren in ons beheer van je belgede kapitaal. Dit wordt gebruikt om belegingssdoelstellingen vast te stellen die je via beleggingen wilt bereiken.

 

Welke risico's brengt deze service met zich mee?

Met deze service zijn er, net als bij elke belegging, bepaalde risico's van de financiële markten, waaronder het potentiële risico van verlies van het belegde kapitaal of geen rendement. Daarom hebben we vijf verschillende beleggersprofielen gemaakt op basis van onder ander het risico dat je bereid bent te aanvaarden.

CONSERVATIEF:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is de bescherming en de stabiliteit van je vermogen en je bent bereid om op korte termijn zeer kleine risico's en potentiële verliezen te aanvaarden.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie die gekoppeld is aan het conservatieve profiel zou aan de onderkant van het volatiliteitsbereik moeten liggen, tussen 2 en 5%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

GEMATIGD:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is de stabiliteit van je vermogen, maar je zoekt ook bescherming tegen inflatie en je bent bereid om beperkte risico's te aanvaarden, met potentiële verliezen die niet erg groot zijn en die je zou afstoten in geval van wijdverspreide dalingen op de markten.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het gemiddelde profiel moet binnen het hogere bereik van het volatiliteitsbereik liggen, tussen 2 en 5%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

EVENWICHTIG:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is de balans tussen stabiliteit en vermogensgroei en je bent bereid op de middellange termijn risico's te nemen in je financiële investeringen en potentiële verliezen.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het evenwichtige profiel moet binnen het lagere bereik van het volatiliteitsbereik liggen, tussen 5 en 10%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

DYNAMISCH:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is vermogensgroei en je bent bereid om de risico's te nemen die inherent zijn aan de ontwikkeling van de financiële markten, rekening houdend met potentiële verliezen op de middellange termijn.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het dynamische profiel opgenomen in het bovenste bereik van het volatiliteitsbereik, tussen 5 en 10%, berekend op basis van historische gegevens over drie jaar.

AGRESSIEF:

PROFIEL: de doelstelling van dit profiel is vermogensgroei met een maximale rentabiliteit en we begrijpen dat je bereid bent om potentiële verliezen te aanvaarden voor de langetermijndoelstelling om het rendement van je portefeuille te maximaliseren.

STRATEGIE: het risico van de beleggingsstrategie in verband met het agressieve profiel moet binnen een bereik van volatiliteitsbereik liggen, tussen 10 en 15%, berekend op basis van historische gegevens na drie jaar.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, indien marktomstandigheden dit vereisen, de beleggingsstrategieën die aan elk beleggersprofiel zijn gekoppeld, specifieke afwijkingen van de hierboven aangegeven volatiliteitsbereiken kunnen ondervinden¹.

¹Volatiliteit is de schommeling in de prijs van het portefeuillevermogen.

Hoe wordt mijn geld beheerd?

Openbank is verantwoordelijk voor het beheer van je geld zodra je een contract voor discretionair portefeuillebeheer hebt ondertekend. Hiervoor heeft Openbank een beleggingsscommissie opgericht die regelmatig bijeenkomt. Deze beleggingscommissie wordt geadviseerd door BlackRock®, die ons voorziet van hun marktvisie en de optimale distributie van activa voor de verschillende beleggingsstrategieën . Op basis hiervan selecteren de specialisten van Santander Asset Management de ideale beleggingsfondsen om de verschillende beleggingsstrategieën te implementeren.

Om onze beleggingsstrategieën te optimaliseren, combineren we passieve beheerfondsen, die indexen repliceren, met actieve beheerfondsen. Bij actief beheer selecteert en analyseert een managementteam de aandelen die het meest interessant zijn en volgens hen de beste marktvooruitzichten heeft, met als doel een hoger rendement te behalen dan dat van zijn benchmark. Hierdoor kunnen we onze beleggingsstrategieën verder diversifiëren.

Voor deze actieve beheerfondsen kiezen we teams die gespecialiseerd zijn in het selecteren van beleggingsmogelijkheden in bepaalde beleggingscategorieën. Daarom bevatten de strategieën onder meer beheerfondsen zoals Lazard®, Pictet®, Pimco® en Nomura®.

Hoeveel kost het?

Het kost niets om een doelstelling voor jezelf vast te stellen, want het is slechts een doelstelling. Er zijn wel commissiekosten verbonden aan het feit dat wij voor je beleggen:

•             Voor saldi onder de € 25.000: 0,85% + btw (inclusief 1,03% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 25.000 en onder de € 100.000: 0,65% + btw (inclusief 0,79% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 100.000 en onder de € 500.000: 0,55% + btw (inclusief 0,67% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 500.000 en € 1.000.000: 0,45% + btw (inclusief 0,54% btw)

•             Voor saldi gelijk aan of groter dan € 1.000.000: 0,35% + btw (inclusief 0,42% btw)

Ter informatie: de Spaanse btw bedraagt 21% op de managementcommissie voor de dienst.

De commissies worden maandelijks in rekening gebracht op de discretionaire beheersrekening, via de verkoop van belangen in de beleggingsfondsen van het vermogen. Deze beheerskosten worden berekend op basis van het dagelijkse gemiddelde van het beheerde vermogen.

Voor een belegging van € 20.000 bedraagt de commissie bijvoorbeeld maandelijks € 14,17 (inclusief btw). Houd er rekening mee dat het saldo van je belegging periodiek automatisch zal worden aangepast, waardoor de berekening van commissies ook zal variëren afhankelijk van het totale bedrag van de belegging.

Wat als ik het geld nodig heb?

Geen probleem, je kunt op elk gewenst moment en zonder annuleringskosten je hele belegging of een deel ervan opnemen.

Kan ik periodieke bijdragen doen?

Ja, je kunt op elk moment eenmalige bijdragen doen vanaf € 1.

Je kunt als je wilt, ook periodieke bijdragen instellen vanaf minimaal € 1. Je kunt kiezen tussen een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse frequentie. Om optimaliseringsredenen worden uitvoeringsopdrachten verzonden wanneer het bedrag € 10 bereikt (bijvoorbeeld: als je € 2 per dag bijdraagt, wordt de aanpassing op de vijfde dag uitgevoerd, voor een bedrag van € 10).

Zowel de eenmalige als periodieke bijdragen zullen worden belegd in de verschillende beleggingsfondsen in de verhouding die nodig is om het evenwicht te behouden dat vereist is voor jouw mandaat.

Wat is het minimum dat ik moet beleggen?

Om te kunnen genieten van de dienst “We investeren voor jou”, moet je een minimale belegging van € 500 doen. Zodra deze eerste minimale bijdrage is betaald, kun je op elk gewenst moment eenmalige bijdragen doen of een periodieke bijdrage instellen van minimaal € 1 per dag, week of maand. Zowel de eenmalige als periodieke bijdragen zullen worden belegd in de verschillende beleggingsfondsen in de verhouding die nodig is om het evenwicht te behouden dat vereist is voor jouw mandaat.

Je moet weten dat bijdragen vanaf € 1 kunnen worden gestort. Om optimaliseringsredenen zullen uitvoeringsopdrachten worden verstuurd wanneer het bedrag € 10 bereikt (bijvoorbeeld: als je € 2 per dag bijdraagt, zal de aanpassing op de vijfde dag worden uitgevoerd, voor een bedrag van € 10).

Hoe is de distributie van activa?

De distributie van activa van de verschillende beleggingsstrategieën varieert afhankelijk van de beslissingen die in onze beleggingscommissie zijn genomen, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de ontwikkeling van de markten. Om potentiële herwaarderingsmogelijkheden te zoeken en de risico's te spreiden, beheren we momenteel 18 activaklassen als rendementsbronnen.

Welke producten gebruiken we om onze beleggingsstrategieën te beheren?

Onze service voor het beheer van portefeuilles (“We investeren voor jou”) gebruikt zowel actieve als passieve  beleggingsfondsen,  waardoor de toegang tot de markten op een eenvoudige manier wordt vergemakkelijkt en de risico's aanzienlijk worden verminderd door de diversificatie van de portefeuilles.

Wij investeren voor jou, jij hebt de leiding

Je kunt de ontwikkeling van je beleggingen op de voet volgen, wanneer je maar wilt en waar je ook bent.

 

App storeGoogle Play