We geven om de planeet

We verlagen onze milieu-impact

We werken aan een betere en duurzamere toekomst. Daarom is de bescherming van de planeet essentieel bij de ontwikkeling van onze doelstellingen.

voetafdruk

Wat is de ecologische voetafdruk?

Elke dag produceren we broeikasgassen door onze activiteiten.

De ecologische voetafdruk bestaat uit alle CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door mensen, organisaties, gebeurtenissen of producten. Deze uitstoot hoopt zich zowel direct als indirect op in de atmosfeer en beïnvloedt de klimaatverandering.

Daarom neemt Openbank maatregelen om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. We proberen ervoor te zorgen dat onze klanten netto geen CO2-uitstoot genereren als gevolg van onze beleggingsdiensten.

Een eerlijker bedrijfsmodel

Ons bedrijfsmodel houdt rekening met het milieu. We maken onze producten en diensten zo duurzaam mogelijk.

beleggingen

Alle portefeuilles van onze geautomatiseerde beleggingsdienst Robo-Advisor bestaan voor minstens 50% uit fondsen met criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur.

Betaalpassen

90% van onze betaalpassen is gemaakt van gerecycled PVC. Ons doel is om 100% te bereiken in 2024. Daarnaast blijven we onze virtuele betaalpassen promoten, om minder passen van plastic te maken.

Een duurzamere toekomst begint vandaag

Een duurzamere toekomst begint vandaag

Betrokkenheid begint bij jezelf. Daarom doen alle medewerkers van Openbank jaarlijks mee met de Open Ecoweek. Tijdens deze week organiseren we workshops en gesprekken met professionals die ons leren en aanmoedigen om te bouwen aan een duurzamere toekomst.

LEED GOLD

LEED GOLD-certificaat

Voor onze hoofdkantoren hebben wij het LEED GOLD-certificaat ontvangen (Leadership in Energy and Environmental Design). Dat betekent dat onze gebouwen duurzaam zijn en ingericht zijn naar het welzijn van onze werknemers. Deze certificering is toegekend door de US Green Building Council, die duurzaamheid en efficiëntie promoot bij de ontwikkeling van gebouwen.